fbpx

MATTE LAK ONDERHOUD

Hoe onderhoud u matte lak? Onderhouden van matte autolak?

Matte lak uitvoering op auto’s komt steeds vaker voor. Matte autolak wordt ook wel Frozen genoemd. Matte autolak vereist een hele andere onderhoud en verzorging dan glanzende lak. Matte autolak is veel lastiger schoon te maken dan glanzende lak. Dit komt doordat er veel sneller oneffenheden en krassen te zien zijn op matte lak. Daarnaast zitten er in de normale onderhoudsproducten oliën die zorgen voor de glans op een autolak. Matte autolak mag absoluut niet glimmen of glanzen. Hierdoor vereist matte lak een ander soort onderhoud dan glanzende lak. Let op: matte lak is niet hetzelfde als een mat gewrapte auto. Carwrapping kan je vergelijken met autosticker en is/wordt later op de auto aangebracht en is te verwijderen. Doordat matte lak kwetsbaarder is dan glanzende lak heeft deze andere onderhoud nodig dan glanzende lak. Daarom is het van belang om een matte lak optimaal te beschermen tegen diverse omstandigheden.

 

Onderhoud

Voor goed onderhoud van matte lakken raden wij aan om wekelijks de matte lak te laten reinigen. Doordat dit specialistisch werk is raden wij aan om dit door ons uit te laten voeren. Hiervoor is het mogelijk om een abonnement af te nemen waarbij wij ervoor zorgen dat de matte lak van uw auto optimaal onderhouden is.


Polijsten verboden

Glanzende lak met oneffenheden kan gerestaureerd worden door deze te polijsten. Polijsten is het proces waardoor het oppervlak van een materiaal glad en glanzend gemaakt wordt. Wanneer matte lak gepolijst wordt zal dit dus glanzend worden. Hierdoor kan matte lak niet gepolijst worden en is het alleen mogelijk om deze oneffenheden bij te spuiten. Daarom is goed onderhoud van een matte lak van groot belang zodat er geen oneffenheden ontstaan.


Carwrapping

Ook auto’s die mat gewrapt zijn oftewel carwrapping hebben specialistische onderhoud nodig. Hiervan zijn de herstelkosten weliswaar minder bij schade, maar met goed onderhoud hoeven deze kosten helemaal niet gemaakt te worden.

Doordat alle consumenten producten voor lak onderhoud geproduceerd zijn voor glanzende lakken is het praktisch onmogelijk om zelf onderhoud aan matte lak uit te voeren. Daarnaast wordt vaak aangeraden om microvezeldoeken te gebruiken bij het schoonmaken van een auto, terwijl dit bij een matte lak juist voor schade zorgt. Er is specialistisch materiaal nodig voor matte lak onderhoud.


Schade

Kleine schades aan de matte lak van een auto zoals bumperschade, kras op de bumper, scheuren, scheurtjes en gaatjes in bumpers maar ook parkeerdeuken, parkeerdeukjes, deuken, deukjes, krassen, krasjes van de wasstraat, autowasstraatkrassen, velgschade, stoeprandschade kunnen wij herstellen met onze slim & snel schadehersteltechnieken.

Deze SMART Repair methodes zijn goed, snel en betaalbaar en dus een prima alternatief voor het traditioneel autoschadebedrijf.

SMART Repair is o.a geschikt voor: Audi, BMW, Volkswagen, Seat, Skoda, Mini, Mercedes, Porsche, Volvo, Opel, Toyota, Renault, Ford, Tesla, Nissan, Ferrari en Bentley. Staat uw automerk er niet bij? Informeer naar de mogelijkheden.


De voordelen van repareren van de matte lak bij Karrmann Autoverzorging:

• Goedkoper dan vervangen
• Snelle reparatie
• Behoud van originele structuur en kleur

Heeft u nog vragen over onze dienstverlening, andere werkzaamheden, een kostenindicatie vooraf of een andere vraag of opmerking?