fbpx

AUTOTOTAALBESCHERMING met KARRMANN PROTEKTIV

LAK. VELGEN. INTERIEUR. AUTORUITEN.
DE BEWEZEN BESCHERMING VOOR DE AUTO IN NEDERLAND.
KRISTALHELDER. SPIJKERHARD. WATERBESTENDIG.
ONDERHOUDSVRIJ

 

Uw auto langdurig beschermen tegen invloeden van buitenaf ?

Vergeet alles wat u wist op het gebied van ouderwets en traditioneel autopoetsen en/of  autopoetsmiddelen.
Met de nieuwste generatie “natuurlijke” nanocoatings hebben wij zeer duurzame beschermingscoatings in huis met wel tot 10 jaar! garantie, van Hollands bodem!
Onze uitzonderlijk beschermende coatings met keramiek eigenschappen en gepatenteerde samenstelling is op dit moment het best beschermende coating in de automotive in Nederland.
Deze coatings op basis van SiO2 (siliciumdioxide), TiO2 (titaniumdioxide) en SiC (siliciumcarbide) beschermen uw auto op de best mogelijke wijze en hebben revolutionaire eigenschappen. Zo vindt het uitharden van deze coatings plaats middels infrarood droging. De keramische coatings worden al jaren gebruikt in de autosport (Formule 1) en aviation (BOEING) en zijn verkrijgbaar bij KARRMANN.

Belangerijke weetjes voor u als consument.

Bij KARRMANN vinden wij het belangrijk dat de klant wordt voorzien van eerlijke, heldere en begrijpelijke informatie alvorens deze een keuze maakt om wel of niet te kiezen voor nanocoating producten.
Daarom volgt hieronder een overzicht van de belangrijkste en interessantste vragen & antwoorden inzake nanocoatings.


Wat is nanocoating ?

Nanocoating vloeit voort uit de nanotechnologie.
Nanotechnologie is de technologie die het mogelijk maakt te werken met deeltjes in de grootte-orde van nanometers. Een nanometer nm is één miljardste van één meter = de verhouding van een voetbal tot de aardbol!
Nanocoating is dus géén merknaam maar verzamelnaam voor producten die door hun “grootte” de eigenschap hebben beter door te dringen in materialen als autolak, autoruiten, velglak, leder/stof interieur, kunststof etc. en zodoende een niet doordringbare laag creëren. Hoelang deze laag van nanocoating stand houdt en bescherming biedt (duurzaamheid) hangt dus volledig af van de kwaliteit en samenstelling van de gebruikte nanocoating. Oftewel hoe beter de kwaliteit en bestanddelen van de nanocoating, hoe langer de bescherming!
Een kwalitatief goede nanocoating met uitzonderlijke eigenschappen is niet goedkoop en het aanbrengen al zeker niet makkelijk of eenvoudig.
Houdt hier rekening mee bij de keuze voor een aanbieder van nanocoatings!

Is een simpele doe-het-zelf autopoets/autowax ook een nanocoating?

Ja.
Zoals hierboven reeds vermeld is ook een traditionele Turtle Wax of Commandant Wax in feite een nanocoating. Het biedt namelijk ook enige vorm van bescherming!
Als een aanbieder de consument/autobezitter een behandeling met een nanocoating verkoopt en de auto voorziet van een simpele wax/poets heeft deze dus in principe voldaan aan de toezegging.
Maar of deze behandeling enkele honderden euros waard is ? Tsja..
Wees daarom kritisch en weet wat u koopt!

Waarom zijn er zoveel aanbieders van nanocoating producten?

Het succes van nanotechnologie en de interesse en belangstelling van consumenten / autobezitters voor beschermende nanocoatings maakt dat iedereen wil meeliften en profiteren van dit succes. Dit maakt dat de consument / autobezitter wordt overladen met aanbieders van nanocoatings. Met helaas Wild West taferelen en herleven van COWBOYS…

Hoe weet ik als consument welke aanbieder(s) van nanocoating(s) betrouwbaar is?

Allereerst is sterk te adviseren om te vragen naar de ervaring, staat van dienst, achtergrond van de aanbieder. Maar ook de locatie van het bedrijf is belangrijk. Het aanbieden en aanbrengen van een kostbare nanocoating mag niet gebeuren uit een garagebox. Professionele aanbieders hebben hier speciale afgesloten ruimtes voor met luchtafzuiging. Want lucht is een een drager van vervuiling welke onder de nanocoating kan gaan zitten. Gevolg: een verminderde en slechte hechting van de nanocoating!
Was de aanbieder tot voor kort een student/scholier en adverteert deze met de welbekende slogan (…jarenlang ervaring…) dan doet de autobezitter er goed aan kritisch door te vragen naar kennis en kunde. Maar ook een tot voor kort hard werkende stratenmaker die vanwege een zwakke rug heeft gekozen om van zijn passie nl. autopoetsen zijn nieuwe beroep te maken dient kritisch te worden bejegend.
Daarnaast is het voor de autobezitter ook van belang om te weten wat de garantievoorwaarden exact inhouden en door wie deze uiteindelijk worden gedekt in geval van aansprakelijkheid / niet voldoen van het product / schade aan de auto. Is er een vangnet in geval de aanbieder van de nanocoating stopt met de werkzaamheden?

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nanocoating?

Vraag altijd naar de bestanddelen van de betreffende nanocoating en de fabrikant oftewel wat is de herkomst van de nanocoating. Ook is het daarnaast aan te bevelen om de garantievoorwaarden van de fabrikant op schrift te hebben. Wat zijn de kenmerken en eigenschappen van de nanocoating volgens de fabrikant en komen deze overeen met de toezeggingen van de aanbieder. Is de aanbieder een erkend installateur van de nanocoating / fabrikant / leverancier? Heeft de aanbieder een meerdaags opleiding moeten volgen om de kennis en kunde te verwerven voor het aanbrengen van de beschermende nanocoating? Hoeveel (aantoonbaar) nanocoatings heeft aanbieder aangebracht?

Is de nanocoating alleen geschikt voor autolak?

Nee. Zeker niet.
De nieuwste generatie nanocoatings met uitzonderlijk beschermende eigenschappen zijn er ook voor:
– de autovelgen (remstof krijgt geen kans om de velgen te beschadigen waardoor deze als nieuw blijven)
– de bekleding (zowel leder/alcantara/stof kan worden voorzien van een beschermende nanocoating welke het interieur vuilbestendig maakt en niet doet verkleuren)
– de autoruiten (verkeersvuil welke zorgt voor vettige ramen kan niet meer hechten waardoor veilig zicht gegarandeerd is)
– de cabriodak (voorkomt groene aanslag en verkleuring en verminderd slijtage van de kostbare cabriokap)

Onbeschermde lak
Superhydrofoob

Hoe werken deze lakcoatings?

Door het aanbrengen van een flinterdun nanolaag met keramiek bestanddelen wordt uw auto:
– Waterafstotend (regendruppels glijden direct in de vorm van ‘parels’ van de auto)
Vuilafstotend (door de “glaslaag” kan vuil niet hechten)
Zelfreinigend (door afglijden van regendruppels en het niet hechten van vuil is een gratis regenbui al voldoende om uw auto schoon te houden)
Easy-2-Clean (een simpele wasbeurt voor de deur of wasstraat is voldoende)
Wasstraat bestendig (auto mag gewoon door de wasstraat)
Krasvrij (lak van uw auto blijft vrij van krassen)
Glansrijker (auto behoudt jarenlang prachtige diepe glans)

Bij KARRMANN bieden wij de volgende soorten lakbeschermingen aan:
Carnauba wax ( bescherming max. 2 maanden )
Teflon/PTFE (bescherming ca. 18 tot 24 maanden)
Glass / Quartz coating (bescherming max. 36 maanden)
Keramische coating (bescherming tot wel 120 maanden!)

Kortom ook voor de normale waxbehandeling kunt u dus bij ons terecht.

Voor meer informatie over onze nanocoating: https://www.karrmann.nl/superhydrofoob-nanocoating/

Veel voorkomende vragen en opmerkingen van autokopers en consumenten zijn:
– Wat is auto lak beschermen?
– Waarom auto lak beschermen?
– Autodealer brengt toch al bescherming aan op mijn autolak?
– Lakcoating is toch alleen voor nieuwe auto’s?

Wat is auto lak beschermen?
De lak van een auto is dagelijks blootgesteld aan invloeden van buitenaf en moet beschermd worden. Deze invloeden van buitenaf bestaat uit o.a:
– Vogelpoep
– Boomhars
– Wasstraatkrassen
– Zure regen
– Verkeersvuil
– Insectenresten
– Kalkvlekken/Hard water

Deze invloeden van buitenaf en hardnekkige vlekken veroorzaken op den duur onherstelbare lakschade. Met het aanbrengen van lakbescherming in de vorm van duurzame lakcoating voorkomen wij bij KARRMANN onherstelbare lakschade aan de auto.

Lakbescherming is toch alleen voor nieuwe auto’s?
Niets is minder waar! Het idee dat alleen nieuwe auto’s lakbescherming behoeven is al lang achterhaald. Om nog langer plezier te hebben van uw auto en deze investering net als uw huis goed te beschermen, maakt het niet uit of u een nieuwe of gebruikte auto voorziet van lakbescherming. In beide gevallen bent u zoals hierboven reeds vermeld verzekerd van:

  • Betere bescherming van de autolak – ook tegen krassen
  • Langere bescherming van de autolak – minimaal 5 jaar garantie
  • Veel minder onderhoud aan de autolak – eenvoudige wassingen volstaan
  • Zichtbaar veel meer glans – 60 % meer glans dan normaal wax

U bent de trotse eigenaar of berijder van een Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Tesla, Volkswagen, Seat, Skoda, Mini, Mitsubishi, Mercedes, Porsche, Volvo, Opel, Toyota, Suzuki, Hyundai, Renault, Ford of Nissan en u wilt uw auto in topconditie houden?

Laat de lak van uw auto / carrosserie behandelen met een lakcoating bij KARRMANN opdat de lak maximaal beschermd is en uw auto in topconditie blijft.

Neem daarom vandaag nog contact met ons op en wij helpen ook u niet alleen aan een nieuwe auto maar ook om uw nieuwe auto in topconditie te houden!

Staat uw automerk er niet bij of heeft u nog vragen over onze dienstverlening, andere werkzaamheden, een kostenindicatie vooraf of een andere vraag of opmerking?

Garantie:
2 maanden

Zelfreinigend:

Krasbestendig:

Glans:

Garantie:
12 maanden

Zelfreinigend:

Krasbestendig:

Glans:

Garantie:
36 maanden

Zelfreinigend:

Krasbestendig:

Glans:

Garantie:
60 maanden

Zelfreinigend:

Krasbestendig:

Glans: